Informații de la Congresul Mondial de Cancere Digestive 2023

A 25-a ediție a World Congres on Gastrointestinal Cancer #WCGIC s-a desfășurat ca în fiecare an, în Barcelona, între 28 iunie și 1 iulie 2023 și a adus în atenție cele mai noi studii referitoare la descifrarea biologiei cancerelor și a impactului noilor paradigme în tratamentul cancerelor digestive!

Viitorul sună bine!

Teste diagnostice ale mutațiilor tumorale prin testul FIT, “chemobiograma” din prelevate tumorale biopsice, ADN tumoral circulant și rolul lui în prognosticul răspunsului la tratament au fost doar câteva din cele mai exotice subiecte care așteaptă să fie validate pentru a deveni recomandări de ghid!

De asemenea, molecule noi, care sunt disponibile prin studii clinice, majoritar adresate pacienților care au epuizat resursele terapeutice, sunt tatonări spre un viitor mai senin și prelungit.

Ne-am bucurat să fim prezenți la congres și mai ales să-i vedem pe primii parteneri instituționali ai Societății Române de Sindrom Lynch. Institutul Regional de Oncologie Iași a fost prezent prin doua lucrări care demonstrează o muncă susținuță, dublată de o activitate academică evidențiată la cea mai importantă manifestare științifică de profil!

Informații utile

Foarte multe prezentări au adus în discuție sindromul Lynch. Prezentăm mai jos, într-un mod grafic, principalele idei cu care am plecat de la congres, îmbogățindu-ne astfel cunoștințele despre cancerele de tract digestiv, a căror prevalență este foarte mare în rândul purtătorilor de sindrom Lynch.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *