Sindromul Lynch de la teorie la practică pentru Anatomie Patologică și Genetică Medicală

Deschidem cortina acestei serii adresându-ne specialiștilor care diagnostichează în laborator acest sindrom. Practic, acesta este primul pas care conduce spre identificarea mutațiilor genetice specifice sindromului Lynch, direcționând pacientul spre o supraveghere periodica a organelor la risc. Aceasta abordare are beneficii importante în toți indicii epidemiologici – incidenta, supraviețuire, morgi-mortalitate, precum și calitatea vieții acestor pacienți.

Membrii SRSL pot participa gratuit la acest curs!

Participanții pot beneficia gratuit de conținutul cursului precum dacă sunt membri SRSL.

Vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru de a da timp vieţii pacienţilor cu sindrom Lynch din România!

Rupem monotonia clasica a unei simple audiții lansând o provocare! Fii chiar tu prezentatorul propriului caz! Medicii anatomo-patologi și geneticieni sunt invitați sa isi înscrie cazul în formularul alăturat, urmând ca cele mai interesante 5-10 cazuri, în funcție de complexitate, sa fie prezentate chiar de cei care le-au diagnosticat! Nu vrem Perfecțiune, ci perfectibilitate! Învățăm împreună împărtășind experiențele profesionale! Așteptăm cu interes provocările pe care le-ati intampinat în diagnostic (cunoaștem deficientele sistemului!), indiferent de gradul profesional!

Invitatul special al acestei prime ediții este Doamna Prof. Univ. Dr. Diana Ionescu de la Universitatea de Medicina British Columbia, Canada, inițiator al “Bibliotecii de Biomarkeri”, Director al Centrului de Screening pentru cancer de Col uterin din Canada (program inițiat în 1954!), Profesor Consultant în patologie ginecologica, mamară și pulmonară!

Primul curs din seria
“Educaţie medicală continua”

Vă invităm să participaţi la primul curs din seria “Educaţie medicală continua”, “Sindromul Lynch, de la teorie la practică pentru Anatomie Patologică și Genetică Medicală“!